Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Cât rezistă un implant dentar?

Cât rezistă un implant dentar?

 

Implanturile dentare sunt menite să înlocuiască rădăcina dentară naturală, având rolul de suport pentru coroana dentară sau o viitoare proteză dentară.  

Un dinte pierdut nu poate fi complet înlocuit decât printr-un implant dentar. Restul soluțiilor vizează doar înlocuirea coroanei dentare, nu și a rădăcinii.

Implantul dentar este practic o rădăcină dentară artificială dintr-un aliaj de titan, în forme diferite, cea mai întâlnită fiind forma de șurub.

 

Succesul unui implant dentar

Cât rezistă un implant dentar

 

Tratamentele de implantologie au ocupat un loc important în medicina dentară, încă din 1952. 

Cu toate acestea, la noi în țară, doar în ultimii 10 ani implantologia a devenit cunoscută majorității pacienților. Ca orice tratament modern, acesta s-a lovit inițial de scepticism și teama de nou, dar a reușit, în timp, să se impună ca un tratament ce reface zâmbetul și susține o mușcătură și o masticație corectă.

În prezent, tratamentul prin implant dentar își ocupă locul bine-meritat, ca unică opțiune de înlocuire a rădăcinii dentare, iar noile tehnologii au făcut ca rata de succes a tratamentelor de implantologie să fie una foarte ridicată.

Primul pas spre un tratament de succes este alegerea unei clinici stomatologice cu bună reputație și, implicit, a unor medici cu experiență și vaste cunoștințe în domeniu.

Clinica Stelidental îți stă la dispoziție cu o echipă medicală de excepție, cu tratamente ultra-moderne și tehnologii de top, pentru asigurarea succesului tratamentelor de medicină dentară.

Succesul unui tratament de implantologie este caracterizat prin stabilitatea implantului dentar în os, pentru o durată cât mai mare de timp. Cheia succesului este, în acest caz, osteointegrarea. Odată ce un implant dentar a fost osteointegrat (integrat în țesutul osos), ca și cum ar fi parte din organism, stabilitatea sa este asigurată, acesta fiind capabil să susțină coroana dentară și să îndeplinească funcțiile dintelui pe care îl înlocuiește.

 

Cât rezistă un implant dentar?

Cât rezistă un implant dentar?

 

Prin ce definim rezistența unui implant? Prin durata de timp cât acesta își păstrează stabilitatea în os, susținându-și funcțiile cu succes. 

 

Rezistența unui implant dentar depinde în general de anumiți factori:

 

1. Respectarea pre-condițiilor necesare efectuării tratamentului și efectuarea tuturor analizelor necesare.

  • Pentru ca un implant să aibă o durată de viață cât mai lungă, acesta trebuie să fie înconjurat de țesut osos de 1,5 - 2 mm. Oasele maxilare încep să se resoarbă natural odată cu pierderea dinților, astfel încât la 6 luni de la extracție, volumul pierdut poate să ajungă și la 60% din cel inițial. De aceea, este foarte important ca atunci când se extrage un dinte, medicul să fie minim invaziv, astfel încât trauma chirurgicală să fie redusă la minim. În aceeași sedință medicul chirurg ia măsurile de prevenție a resorbției osoase sau de reconstrucție, dacă este cazul.

 2. Respectarea condițiilor din timpul tratamentului

  • Respectarea condițiilor de siguranță și a etapelor de tratament, pe toată durata tratamentului. Astfel, se evită infecțiile ce pot cauza periimplantita, afecțiune ce determină pierderea implantului.
  • Materialele din care sunt fabricate implanturile dentare trebuie să fie biocompatibile și bioinerte, astfel încât să fie acceptate ca proprii, de către organismul în care sunt implantate.
  • Longevitatea restaurărilor cu suport implantar depinde de poziționarea corectă a implanturilor în oasele maxilare. Forțele masticatorii (funcționale) trebuie să acționeze în axul implantului, astfel încât acesta să sufere un proces de remodelare osoasă perimplantară minimă.

 3. Respectarea recomandărilor și conduita post-tratament

  • Igiena orală precară poate duce la pierderea implantului, în timp foarte scurt. La fel cum dinții naturali pot fi compromiși prin nerespectarea regulilor de igienă orală, în mod similar pot fi afectate și implanturile.
  • Nerespectarea regulii de efectuare a consulturilor stomatologice odată la 6 luni, pentru detectarea și tratarea oricăror afecțiuni orale încă din stadiu incipient, poate afecta rezistența în timp a implanturilor dentare. Detartrajul regulat este, de asemenea, important pentru prevenirea bolii parodontale.
  • Regulile de alimentație sănătoasă, evitarea stresului, sunt parte din menținerea sănătății organismului, așadar, nu trebuie neglijate. Profilaxia orală include evitarea dietei bogate în carbohidrați și dulciuri, evitarea meselor foarte frecvente, pentru a da șanse maxime smalțului dentar de a se proteja de atacul acid care duce la formarea de carii.

 

Un implant inserat în condiții optime și îngrijit corespunzător ulterior, are toate șansele să dureze și o viață întreagă.

Alege cu grijă clinica stomatologică, iar apoi, îngrijește-te de igiena orală și vei avea un zâmbet frumos, o viață întreagă!

 

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.