Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Ce trebuie să știi despre implanturi dentare?

Sănătatea cavității bucale este cu siguranță unul dintre aspectele care ne preocupă. Indiferent de vârstă, ne dorim să avem dinți impecabili și scutiți de probleme majore.

 

 

Un prim pas pentru a ne asigura că nu avem nevoie de intervenții stomatologice complexe este menținerea unei igiene orale adecvate și frecventarea cabinetului stomatologic pentru controale de rutină. În egală măsură există și situații delicate în care este posibil să treci pragul dentistului pentru a beneficia de implanturi dentare.

 

Ce sunt implanturile dentare?

O astfel de procedură reprezintă o intervenție chirurgicală prin intermediul căreia se creează o rădăcină artificală în osul maxilar ce urmează să sprijine viitorul dinte. În urma unei astfel de proceduri, se obține restaurarea dinților prin inserarea unor piese din titan pur sub forma unor șuruburi.

 

Când ai nevoie de implanturi dentare?

 

Cauzele pentru care poți avea nevoie de implanturi dentare sunt diverse. Dacă te afli în situația nedorită în care ai suferit accidente, atunci cu siguranță un astfel de tratament este cel care ți se potrivește. De asemenea, dacă ai probleme cu căderea dinților, ori aceștia trebuie extrași, tehnicile de implantologie sunt cele indicate.

 

Cazurile de fracturi ale rădăcinii dinților, afecțiunile paradontale grave, precum și problemele dentare ce nu se pretează altor soluții medicale sunt rezolvate cu ajutorul unor astfel de intervenții chirurgicale.

 

 

Cine poate beneficia de implanturi dentare?

 

Orice persoană care se regăsește în una dintre situațiile descrise anterior poate beneficia de implanturi, singura condiție fiind să aibă o stare de sănătate generală optimă. Având în vedere că este vorba despre o intervenție chirurgicală, un asemenea tratament este contraindicat persoanelor care suferă de anumite boli cronice, ori femeilor însărcinate.

 

Totodată, eficiența unui implant dentar depinde foarte mult și de starea de sănătate a cavității bucale. Prin urmare, există câțiva factori care afectează în mod direct posibilitatea de a fi supus intervenției chirurgicale sau nu. De aceea, este esențial ca osul maxilarului să poată susține viitorul implant, iar gingia să fie îndeajuns de sănătoasă pentru a feri maxilarul de eventuale infecții.

 

Cum se realizează implanturile dentare?

 

Înainte de efectuarea oricărei intervenții, primul pas constă într-o întâlnire de consultație astfel încât implantologul să poată evalua starea de sănătate a cavității bucale. Ulterior, este necesar să efectuezi un set de analize pentru a te asigura că nu există probleme în a apela la o astfel de procedură.

 

Odată confirmată starea ta de sănătate, poți beneficia de intervenția chirurgicală. De menționat este faptul că durata acesteia depinde în funcție de complexitatea implantului și de numărul de dinți ce trebuie înlocuiți. Dupa realizarea implantului, medicul implantolog îți va îndepărta firele de sutură la un anumit număr de zile optim, urmând ca tu să treci printr-o etapă de acomodare pentru a vedea cum se adaptează implantul organismului și reciproc.

 

În etapa finală, ai parte de protezarea implantului constând în lucrări protetice fixe sau proteze pe implanturi în funcție de nevoile tale. Bineînțeles, de-a lungul timpului este indicat să menții în continuare o igienă orală corespunzătoare și să mergi în mod regulat la controale.

 

Care sunt beneficiile implanturilor dentare?

 

Intervențiile chirurgicale de tipul acesta contribuie la estetica dentiției tale astfel încât să poți avea o viață socială fără impedimente. De asemenea, un astfel de tratament este rezistent pe termen lung, contribuind la menținerea funcționalităților optime ale oaselor maxilarului.

 

Mai mult, vei resimți un confort asemănător dinților naturali ceea ce înseamnă că masticația și vorbirea se vor îmbunătăți semnificativ.

 

Sănătatea ta dentară este importantă pentru noi, de aceea te așteptăm la SteliDental pentru a avea parte de cele mai bune soluții de implanturi dentare și de sfaturile implantologului nostru!

Programează-te acum

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.