Ce aparat dentar să aleg pentru cel mic?
Alegerea aparatului dentar potrivit pentru copilul dumneavoastră poate fi o decizie dificilă, mai ales cu toate tipurile diferite de tratamente ortodontice disponibile. Fiecare tip are propriul set de beneficii și dezavantaje pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a face selecția.
Doriți să determinați care aparat dentar va fi cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastră? Atunci acest articol de blog este perfect pentru tine! Aici, vom explora diferite tipuri de aparate dentare și vom oferi sfaturi utile despre cum să alegeți opțiunea potrivită.
Bunăstarea copiilor dumneavoastră ar trebui să fie întotdeauna o prioritate. Asigurați-vă că îi duceți la controale stomatologice regulate, deoarece sănătatea lor orală poate avea un efect imens asupra dezvoltării întregului lor organism. În plus, îngrijirea corespunzătoare a dinților copiilor dvs. acum va asigura că vor crește cu dinți sănătoși și puternici la vârsta adultă!
Dinții strâmbi sau nealiniați, precum și alte nereguli dentare pot contribui la apariția cariilor și a bolilor gingivale, ca să nu mai vorbim de tensiunea musculară din gât, spate, cap și umeri.
Este esențial să acționați rapid și decisiv pentru a preveni orice probleme potențiale în viitor, așa că este important ca toate aceste probleme să fie abordate imediat.
În funcție de vârsta pacientului, sunt disponibile mai multe tipuri de tratamente cu aparat dentar. Aparatele mobile, fixe, funcționale sau o combinație a acestora sunt toate opțiuni potențiale pentru tratament. Aparatele ortodontice detașabile tind să fie utilizate cel mai frecvent la pacienții mai tineri, cu vârste cuprinse între 5-12 ani, pentru a ajuta la modificarea dimensiunii maxilarului și/sau la rectificarea dezechilibrelor dento-maxilare.
Aparat dentar mobil
Aparatul dentar mobil pentru copii este fabricat în laborator din acrilic și sârmă, fiind ideal pentru vârstele cuprinse între 6 și 12 ani, când încep să crească dinții permanenți. Acest aparat nu mai este la fel de eficient după ce copilul împlinește 12 ani.
La fiecare patru-cinci săptămâni, ortodontul ar trebui să examineze pacientul pentru a urmări cu exactitate evoluția acestuia. Este posibil să fie nevoie de modificarea firelor dacă unii dinți ajung sau se mișcă mai repede decât se așteptau sau nu respectă planul de acțiune prestabilit. Acest lucru asigură faptul că pacienții obțin rezultate mai bune în urma tratamentului și progresează spre un zâmbet mai sănătos!
Aparatul dentar fix
Acest dispozitiv ortodontic este alcătuit din bracket-uri conectate prin arcuri. În funcție de localizarea lor, aparatele externe pot fi metalice sau din safir, în timp ce aparatele ortodontice linguale sunt plasate pe partea interioară a dinților.
Pentru copiii de 12 ani sau mai mari cu dinți permanenți, aparatul dentar fix este o modalitate nedureroasă de a se asigura că dinții lor perlați rămân perfect aliniați.
Avantajele purtării aparatului dentar
Obținerea unui aparat dentar este un ritual de trecere și semnalează faptul că copilul dumneavoastră se maturizează, îmbunătățindu-și în același timp aspectul. Dar există mai multe avantaje ale ortodonției decât cele estetice; mai multe alte beneficii fac din aceasta o alegere ideală pentru copii.
În plus, ortodonția poate împiedica, de asemenea, supraaglomerarea dinților - o cauză potențială a bolilor gingivale și a cariilor dentare.
Mai mult, aparatul dentar poate chiar să îmbunătățească mușcătura copilului dumneavoastră, ceea ce duce la o mai bună capacitate de a mânca și de a vorbi eficient.
Chiar dacă aparatul dentar nu este cel mai căutat accesoriu în rândul copiilor, nu se poate nega faptul că acesta poate avea un impact benefic atât asupra bunăstării lor fizice, cât și emoționale.
Lasă-ne un comentariu