Un plan alimentar ideal, atunci când porți aparat dentar
Dacă dinții tăi nu par să fie așa cum ți-ai dori, iar aspectul lor estetic nu este la înălțime, trebuie să știi că stomatologia are răspunsurile de care ai nevoie: află cum te poate ajuta aparatul dentar.
Aparatul dentar este un tip de tratament dentar care poate fi utilizat pentru a realinia dinții, pentru a îmbunătăți aspectul estetic și pentru a restabili funcționalitatea. Acesta este alcătuit din brackeți, inele și arcuri care sunt atașate la dinți.
Dinții sunt mutați în poziția corectă prin intermediul presiunii. Se recomandă controale regulate la cabinetul stomatologic, astfel încât medicul dentist să poată evalua efectele terapiei cu aparat dentar.
-
Aparatele dentare mobile și fixe
În cazul acestei terapii particulare, vom examina câteva informații despre aceste două tipuri, care, prin capacitățile lor distincte, vor stabili planuri de nutriție separate.
Distincția principală între cele două tipuri de aparate dentare este definită de numele lor, iar noi ne vom concentra asupra acestui aspect.
Iată diferențele:
- Aparatele dentare mobile reprezintă soluția ideală pentru copiii și adolescenți, dar și în cazul adulților, atunci când nu se confruntă cu probleme complexe dentare;
- Aparatul are o influență directă asupra dezvoltării maxilarului, care este esențială pentru simetria facială.
- Ortodontul poate folosi acest aparat pentru a ghida alinierea dinților adulți și ordinea în care aceștia se dezvoltă.
- Avantajul major al aparatelor dentare mobile este că pot fi îndepărtate ori de câte ori este necesar, în timpul meselor sau al periajului.
- Din acest motiv, nu există restricții în ceea ce privește tipul de alimente tari pe care le puteți mânca.
În timp ce, aparatul dentar fix:
- Reprezintă o soluție simplă și ieftină pentru corectarea mușcăturii necorespunzătoare. Acestea sunt perfecte pentru persoanele cu malocluzie severă (dinți nealiniați).
- Acest tip de aparat dentar vă ajută dinții să se așeze în poziția corectă datorită presiunii continue aplicate. Această forță va fi echilibrată în cadrul consultațiilor stomatologice de rutină.
- Aparatele dentare fixe sunt mai controlate și mai precise în mișcarea lor decât aparatele dentare mobile, deși nu pot fi îndepărtate. Acesta este motivul pentru care o bună igienă și o atenție meticuloasă la ceea ce mănânci sunt atât de importante.
La începutul tratamentului cu ortodonție Brăila, este posibil să simțiți un oarecare disconfort sau sensibilitate la nivelul dinților, dar nu este un motiv de îngrijorare. Acest lucru este firesc, deoarece se accentuează odată cu presiunea pe dinți, dar disconfortul va dispărea în scurt timp. Acesta este un moment în care medicul dentist vă poate prescrie analgezice precum Ibuprofenul pentru a vă ajuta să treceți peste aceste dureri de moment.
Pentru a garanta că nu apar dificultăți mai târziu, acordați atenție îngrijirii dentare. Periați de 2-3 ori pe zi, după fiecare masă, timp de cel puțin 2 minute de fiecare dată, pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene. De asemenea, indicat este și folosirea aței dentare.
Această metodă permite, de asemenea, îndepărtarea resturilor fără ca acestea să fie prinse între brackeți, ceea ce ar putea cauza alte probleme. Oferim un plan de dietă pentru a vă ajuta să obțineți toate informațiile de care aveți nevoie înainte de a începe tratamentul cu aparat dentar.
Alimentația în timpul tratamentului
Nu știi ce să eviți să mănânci atunci când ai optat pentru ortodonție Brăila? Nu este nevoie să vă faceți griji! Ați auzit, fără îndoială, multe despre restricțiile alimentare în timpul tratamentului, însă s-ar putea să fiți surprins să aflați că lista de mese permise este destul de largă.
Prima masă: Știm cu toții cât de important este acest lucru. Un pahar de lapte, cerealele, ceaiuri sau smoothie-uri sunt toate opțiuni.
Cea de a doua masă: Veți avea nevoie de o varietate de alimente pentru o nutriție corectă. Astfel, la prânz puteți mânca: carne de vită fragedă, piure de țelină, cartofi, fulgi, broccoli, legume la aburi, paste sau supă.
A treia masă: Ultima masă nu trebuie să fie prea consistentă, cu sau fără aparat dentar. Ceea ce nu trebuie omis este că proteinele și fibrele trebuie să fie menținute în echilibru. Meniul include o gamă largă de specialități culinare, inclusiv legume la cuptor, fructe de mare, pește, salată de crudități, ciuperci la grătar sau cu legume, brânză cu mămăligă sau iaurt.
Puteți preveni problemele dentare dacă evitați alimentele tari. Ortodonție Brăila este o modalitate ideală de a obține un zâmbet frumos! Trebuie să fiți dispuși să faceți unele concesii pentru a avea parte de acest succes. Luați în serios instrucțiunile medicului stomatolog, astfel încât să vă puteți bucura, în final, de un zâmbet perfect.
Lasă-ne un comentariu