Când este necesară puntea dentară?
Există o serie de probleme dentare care pot duce la necesitatea unei punți dentare. Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, o punte dentară poate fi necesară pentru a vă reface zâmbetul. În această postare pe blog, vom discuta când este necesară o punte dentară și care sunt beneficiile obținerii uneia. De asemenea, vom oferi informații despre procesul de obținere a unei punți dentare în Brăila, România.
1. Ce este o punte dentară și cum este folosită pentru a înlocui dinții lipsă?
O punte dentară este un dispozitiv protetic fix utilizat pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă prin acoperirea, la propriu, a spațiului dintre doi dinți adiacenți. Cei doi dinți adiacenți se numesc dinți pilon și servesc drept ancore pentru puntea dentară.
O punte dentară tradițională constă dintr-un dinte artificial așezat între două coroane de porțelan, care sunt apoi cimentate pe dinții pilon. Punțile dentare sunt de obicei realizate din porțelan sau ceramică, deși unele punți pot conține și aliaje metalice pentru un plus de rezistență.
Pe lângă umplerea golurilor lăsate de dinții lipsă, punțile dentare pot ajuta, de asemenea, la prevenirea deplasării dinților rămași în afara poziției. Ca atare, ele oferă beneficii atât funcționale, cât și estetice.
2. Cine este un candidat bun pentru o punte dentară?
Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, este posibil să fiți un candidat bun pentru o punte dentară. Punțile dentare vă pot ajuta să vă refaceți zâmbetul, să vă îmbunătățiți capacitatea de a mesteca și de a vorbi și să vă fie mai ușor să vă păstrați o igienă orală corespunzătoare. Punțile dentare sunt de obicei recomandate pentru persoanele care au gingii sănătoase și suficient os pentru a susține noul dinte sau noii dinți.
3. Cât costă în medie o punte dentară?
Dacă vă gândiți să vă puneți o punte dentară, poate vă întrebați cât va costa. Adevărul este că răspunsul la această întrebare depinde de o serie de factori, inclusiv de tipul de punte dentară pe care îl alegeți și de recomandările medicului stomatolog.
Pentru a vă forma o mai bună idee asupra costurilor impuse de acest tip de tratament, puteți consulta lista noastră de prețuri.
4. Cât timp va rezista în medie o punte dentară?
Durata medie de viață a unei punți dentare este de 10 până la 15 ani. Cu toate acestea, cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, puntea dvs. dentară poate dura o viață întreagă.
Există mulți factori care afectează longevitatea punții dentare, cum ar fi tipul de material utilizat, numărul de dinți implicați și cât de bine aveți grijă de dinții dumneavoastră. Puteți contribui la prelungirea duratei de viață a punții dentare prin periajul și folosirea regulată a aței dentare, vizitându-vă dentistul pentru controale și curățări regulate și evitând alimentele tari sau mestecarea obiectelor dure.
Dacă aveți orice îngrijorare cu privire la longevitatea punții dentare, discutați cu medicul dentist. Acesta va putea să vă evalueze situația individuală și să vă ofere îndrumări cu privire la modul în care să îngrijiți cel mai bine puntea dumneavoastră.
Lasă-ne un comentariu