Cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre coroanele dentare
Atunci când aveți o problemă dentară care trebuie rezolvată, medicul dentist vă va recomanda probabil o coroană dentară. Coroanele dentare sunt o parte importantă a îngrijirii dentare, iar dacă aveți nevoie de una, este important să știți la ce să vă așteptați.
În această postare pe blog, vom discuta cele 5 lucruri pe care trebuie să le știți despre coroanele dentare. Vom acoperi ce sunt, cum sunt făcute, cât durează și multe altele!
Când este nevoie de o coroană dentară?
Există mai multe motive pentru care medicul dentist vă poate recomanda o coroană dentară. Acesta poate fi utilizat pentru a restaura dinții cu decolorare sau pentru a conserva dinții care sunt predispuși la carii în timp. Coroanele dentare pot fi utilizate:
- Se optează pentru tratamentul protetic cu coroane dentare atunci când coroana unui dinte a fost deteriorată ireversibil de carii sau a fost distrusă în așa măsură încât restaurarea nu mai este posibilă prin obturație;
- În urma tratamentului de canal, pentru a proteja dintele;
- După inserarea implantului dentar;
- În situația punților dentare.
Coroana dentară va arăta natural?
Coroanele dentare pe care le creăm au același aspect și senzație ca și dinții naturali. Acestea sunt create într-un laborator stomatologic, ținând cont de morfologia și culoarea dinților pacientului. Pentru cei care doresc să repare patru sau mai mulți dinți, medicul dentist va discuta cu dumneavoastră despre opțiunile de tratament, oferindu-vă cele mai bune alegeri și alternative.
Tratamentul este dureros?
În general, această procedură este simplă și nedureroasă. Unele persoane nu resimt niciun disconfort în urma șlefuirii dinților, în timp ce altele pot resimți o anumită sensibilitate în timpul procedurii. Pacienții pot dezvolta sensibilitate la cald/rece, în cazul în care nervul nu este îndepărtat.
Care este durata de viață a unei coroane dentare?
Durata de viață a coroanelor dentare poate fi stabilită în funcție de îngrijirea orală oferită. Acestea pot rezista până la 7-10 ani dacă sunt întreținute cu o corespunzătoare îngrijire dentară. Periați-vă de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor, folosiți zilnic ața dentară și realziați dușul bucal cel puțin o dată pe zi pentru a le prelungi durata de viață. Nu trebuie mestecate alimente tari care pot deteriora coroana în timp. Dacă suferiți de bruxism, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să purtați o gutieră, cu scopul de a proteja coroana dentară.
Coroana dentară se poate caria?
Coroana dentară nu se deteriorează, dar dintele (bontul) se poate deteriora dacă îngrijirea orală a pacientului este inadecvată. Când se întâmplă acest lucru, coroana se poate descompune sau bontul se poate rupe. Prin urmare, controalele frecvente la medicul dentist sunt esențiale pentru a preveni aceste probleme.
Încă mai există nelămuriri? Contactați-ne chiar astăzi, iar noi îți vom răspunde la toate întrebările pe care le aveți! Echipa noastră este aici pentru dumneavoastră!
Lasă-ne un comentariu