Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Prima zi: La ce să te aștepți după tratamentul cu punți dentare?

punți dentare Brăila

 

Te confrunți cu golurile dentare? Îți dorești să te poți bucura de un zâmbet complet, perfect și funcțional? Punțile dentare pot fi soluția ideală pentru tine!

 

Dacă te-ai gândit la acest tratament, probabil ai multe întrebări la care ți-ai dori să găsești un răspuns, înainte de a face o programare la cabinetul medicului stomatolog. Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! Echipa Stelidental este aici pentru a-ți oferi informațiile de care ai nevoie!

 

Vom discuta despre ce înseamnă mai exact punțile dentare, care sunt beneficiile acestora și, elementul de interes, cum va decurge prima zi după vizita la cabinetul stomatologic. Rețineți că experiența fiecăruia este diferită, așa că aceste informații trebuie folosite doar ca un ghid general.

Ce este o punte dentară fixă?

 

O punte dentară este un dispozitiv protetic care înlocuiește dinții pierduți ca urmare a unei boli sau a unei leziuni. Este o lucrare protetică cu trei sau mai multe componente care utilizează dinții naturali ai pacientului ca suport și înconjoară spațiul gol. Ca urmare, dinții piloni trebuie să fie pregătiți (printr-un proces de șelfuire) și, în cele mai multe cazuri, devitalizați. Puntea dentară vă permite să înlocuiți rapid unul sau mai mulți dinți lipsă.

 

Când sunt recomandate punțile dentare?

 

Acest tip de tratament poate fi opțiunea ideală de tratament atunci când pacientului îi este teama de intervenția cu implant dentar sau, în urma consultului, exista contraindicații pentru acest tip de tratament, sau atunci când dinții „piloni” prezintă carii dentare profunde.

 

punți dentare Brăila

 

Care sunt avantajele?

  • Procedura este mai rapidă;
  • Nu este necesară intervenția chirurgicală;
  • Costurile sunt mai mici;
  • Zâmbetul va fi restaurat.

 

Ce materiale folosim?

 

Punțile metalo-ceramice sunt coroane cu o bază metalică acoperită cu un strat de ceramică, care sunt folosite ca proteze fixe. Acestea oferă durabilitate și, în plus, au costuri reduse. Cu toate acestea, punțile dentare metalo-ceramice nu pot garanta un aspect estetic superior, din cauza bazei metalice.

 

Puntea ceramică este realizată în totalitate din ceramică, reprezentând varianta cea mai estetică. Acest material conferă strălucire pentru mult timp, iar culoarea lor nu se schimbă în timp. Rezistența unei punți din ceramică este semnificativ mai mică decât cea a unei punți din metal-ceramică sau a unei punți din zirconiu, motiv pentru care este utilizată mai ales în regiunea frontală.

 

punți dentare Brăila

 

Puntea dentară din zirconiu poate fi realizată în întregime din acest material de calitate superioară sau poate fi concepută dintr-o bază de zirconiu, acoperită cu un strat din porțelan, asigurând în acest fel o estetică excelentă. Acest tip de material este extrem de rezistent. Biocompatibilitatea zirconiului permite utilizarea acesteia la pacienții cu un risc mai mare de sensibilitate.

 

Punțile dentare realizate din material acrilic sau cele din plastic, sunt variante temporare, pentru care se poate opta atunci când se așteaptă puntea permanentă. Rezistența acestora este redusă. Tocmai din acest motiv este important să evitați pe cât de mult posibil alimentele dure.

 

Prima zi: La ce să te aștepți după tratamentul cu punți dentare?

 

La finalul tratamentului, este posibil să simți anumite schimbări. Medicul stomatolog îți va explica pe larg care pot fi aceste diferențe de care nu ar treebui să îți faci griji. Printre acestea putem include:

  • Sensibilitate dentară;
  • Modificări masticatorii;
  • Minim disconfort;
  • Mici modificări de fonație.

După ce o punte dentară este plasată, există o perioadă de ajustare ca urmare a acestor schimbări. Fiecare pacient trece prin asta și este complet normal și temporar. Întotdeauna există o perioadă de acomodare la un „nou” existent în cavitatea bucală cu fiecare tratament dentar. Prin urmare, diferențele care apar în urma procedurii sunt frecvente, însă de scurtă durată.

 

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim este: „Când mă voi obișnui cu puntea dentară?”. Majoritatea pacienților au nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a se adapta. Pacienții se vor adapta în timp la prezența punții.

 

Dacă, după câteva săptămâni, ai în continuare probleme cu puntea dentară, mergi la dentist pentru o examinare. Aceasta ar putea fi dovada unei probleme care necesită atenția unui medic dentist.

Acum te poți bucura de zâmbetul perfect pe care îl meriți! Dacă te-ai hotărât în privința tratamentului cu punte dentară, solicită chiar astăzi o programare, iar echipa Stelidental va avea grijă de zâmbetul tău!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.