Puntea dentară: încă o variantă căutată de pacienți în 2022?
O punte dentară este un dispozitiv protetic care înlocuiește dinții lipsă. Este o lucrare protetică care implică trei sau mai multe componente și care folosește dinții naturali ai pacientului ca suport pentru a delimita spațiul gol. Astfel, dinții piloni trebuie să fie pregătiți (șlefuiți) și devitalizați. O punte dentară vă oferă posibilitatea de a reface unul sau mai mulți dinți lipsă într-un timp foarte scurt.
Implanturile dentare reprezintă o abordare mai recentă, mai funcțională și mai atractivă a restaurării dinților. Implanturile dentare permit refacerea dintelui pierdut fără a afecta în vreun fel dinții vecini.
Cu toate acestea, pacienții optează adesea pentru punțile dentare, deoarece, în comparație cu implantul dentar, acestea sunt mai accesibile, iar datorită tehnologiei avansate, rezultatele obținute sunt, de asemenea, foarte bune.
Ce materiale folosim?
Punțile dentare metalo-ceramice sunt proteze fixe, care au o bază metalică acoperită cu un strat de ceramică. Puntea din metal-ceramică este destul de rezistentă și are un preț rezonabil. Cu toate acestea, nu garantează un aspect estetic de înaltă calitate. Baza metalică se poate vedea prin gingii, rezultând o nuanță gri.
Punțile dentare realizate integral din ceramică reprezintă varianta cea mai estetică de tratament. Oferă durabilitate și nu se decolorează sau își schimbă culoarea în timp. Rezistența mai redusă a unei punți ceramice, în comparație cu o punte metalo-ceramică sau cu o punte de zirconiu, este motivul pentru care aceasta este folosită de obicei în zona frontală.
Puntea dentară din zirconiu conferă o estetică excelentă. Rezistența sporită la uzură este unul dintre avantajele acestui tip de punte detară. Deoarece zirconiul este un material biocompatibil, aceasta poate fi utilizată pentru a crea o proteză care să se potrivească persoanelor cu sensibilitate crescută.
Punțile temporare, cum ar fi protezele acrilice sau din plastic, sunt folosite pentru a acoperi golurile dentare până când pot fi construite soluții permanente. Acestea au o rezistență minimă, așa că ar trebui să evitați să mâncați alimente tari.
Punțile dentare din metal, o variantă tradițională, oferă o rezistență maximă, însă nu pot reda un aspect estetic de excepție.
Care sunt beneficiile?
- Tratament realizat într-un interval de timp scurt;
- Procedeu realizat fără durere și disconfort;
- Prețuri accesibile;
- Rezultate bune;
- Redă estetica și funcționalitatea zâmbetului.
Care este durata de viață a punților dentare?
O punte dentară, care este realizată în mod corespunzător și susținută de dinți piloni puternici, are o durată de viață medie de peste zece ani. În timp, osul din zona dintelui lipsă se resoarbe și se creează un spațiu sub corpul punții. Astfel, o punte dentară trebuie înlocuită după o anumită perioadă de timp, cu una nouă, care să fie complet adaptată la starea actuală.
Un aspect important de luat în considerare este că, în multe cazuri, dinții stâlpi nu pot fi utilizați pentru a susține o punte nouă, deoarece au devenit suprasolicitați în timp.
Durata de viață a unei punți susținute de implanturi dentare este mai extinsă. În plus, puntea poate fi înlocuită în orice moment cu una nouă fără dificultate.
Dacă vă gândiți la putea dentară, ca soluție pentru problemele dentare cu care vă confruntați, nu ezitați să ne contactați. Vom fi mai mult decât bucuroși să vă ajutăm să găsiți cea mai bună soluție pentru nevoile dvs. individuale!
Lasă-ne un comentariu