Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

PARODONTOZA

Alege un tratament fara durere si rapid pentru problema parodontozei!

Scapa de problema dintilor mobili!

Cum se instaleaza boala parodontala?


Denumirea acestei afectiuni este ”Periodontita”, ceea ce inseamna ”in jurul dintilor”.

 

Ai observat atunci cand iti verifici dantura in oglinda, o depunere de culoare alba pe structura unuia sau a mai multor dinti, chiar langa gingie?


De aici incepe totul. In cazul in care aceasta depunere nu este eliminata printr-o igiena orala potrivita sau specializata exista posibilitatea ca in timp, aceasta sa evolueze pana se ajunge la parodontoza.


Placa bacteriana se formeaza dupa fiecare masa, iar in situatia in care periajul dintilor dupa mesele principale nu este un obicei pe care il practici, in timp se poate ajunge la gingivita.


Gingivita se poate trata fara probleme, dar daca acest lucru nu se intampla isi va face aparitia boala parodontala.

 

Din pacate dupa instalarea periodontitei nu inseamna ca ciclul s-a incheiat, ci ca poate incepe pierderea dintilor.

Totodata este important sa stii faptul ca evolutia acestei boli care afecteaza 1 din 3 oameni poate sa fie oprita prin tratamentele corespunzatoare aplicate de medicii stomatologi specialisti sau chiar prin chiuretaj, in ultima faza.

 

Alege un tratament fara durere si rapid pentru problema parodontozei!


TRATAMENTUL CU LASER

 

  • este o modalitate excelenta de tratament a parodontopatiei
  • o metoda revolutionara de tratare a parodontozei
  • are numeroase beneficii
  • este cea mai eficienta metoda
  • este biocompatibila
  • este blanda si nedureroasa complet
  • in 90% din cazuri nu este necesara anestezia, deoarece procedura este nedureroasa!

 

Electronic Stem Generator- Dispozitivul care trateaza parodontoza


Reprezinta o ultima etapa in cadrul tratamentului pentru parodontoza si consta in aplicarea acestui aparat acasa, timp de 2 ore pe zi.

 

  • Este un dispozitiv medical digital care ajuta la regenerarea naturala prin atragerea in zona afectata a cat mai multe celule regeneratoare disponibile in corpul uman.

 

  • Tratarea parodontozei aflata intr-o stare avansata se face printr-o tehnologie unica de regenerare a celulelor din jurul radacinii folosind campul electromagnetic natural.
Programează-te acum
  • Sangerarile gingivale si mirosul urat al gurii produs de pungile parodontale sunt, deasemenea, tratate prin tehnologia de stimulare a regenerarii.

Intrebari frecvente despre ESG

 

1. Implantul sau grefa osoasa trateaza parodontoza?

Raspunsul este un NU categoric! Iar teoretic nici nu ati avea voie.

 

Ganditi-va ca tesutul maxilarului dvs este atat de inflamat incat a respins si propriul dvs dinte. Implantul sau grefa facuta de dentist este o urgenta pentru ca dvs sa nu ramaneti stirb dar problema dvs mare ramane ! Aveti nevoie de un  tratament antiinflamator al intregii guri pentru adevarata vindecare a parodontozei!

 

Trebuie sa tratati cauza, paradontoza, nu numai efectul – sa inlocuiti dintele cazut!

 

2. Am eu nevoie de tratament cu ESG?

Gura e o cavitate imposibil de sterilizat si evident ca microbii genereaza o inflamatie continua in osul maxilar. Se impune deci, pentru fiecare dintre noi sa reducem inflamatia osului prin metode suplimentare, capabile sa ajunga in profunzimea osului. 

 

3. Daca mi se misca un dinte este mai bine sa fac implant sau sa incerc sa salvez dintele?

Starea continua de inflamatie a osului datorata microbilor din gura este mult mai bine tolerata de catre radacina dintelui natural fata de orice implant care este inert si nu poate sa se remodeleze in acelasi ritm cu osul care evident isi schimba zilnic caracteristicile.

 

4. De ce ESG este mai eficient in tratamentul parodontozei decat alte terapii?

Reducerea inflamatiei cronice generate de microbii din gura nu se pate face in timp scurt datorita agresivitatii si a numarului impresionant de microbi. Drept urmare trebuiesc utilizate dispozitive medicale capabile sa fie aplicate sute de ore, deci evident la domiciliul pacientilor, fara sa se afecteze programul de lucru al oamenilor.

 

Terapiile de regenerare de scurta durata, folosite in cabinetele stomatologice, nu permit sumarea rezultatelor si obtinerea unui rezultat regenerativ capabil sa lupte cu inflamatia continua produsa de microbii cavitatii bucale si imbatranire.

 

5. Daca deja am implanturi dentare inserate trebuie sa folosesc terapii cu ESG?

Mai mult decat la pacientii care au doar dinti naturali, pacientii care au implante inserate au deja implantat in os un factor care intretine inflamatia si nu se remodeleaza impreuna cu osul reprezentat de metalul implantului.

La acest lucru se adauga si retentivitatea reprezentata de spirele implantului in care raman alimente pe care nu le poate indeparta medicul cu nici o tehnica.

 

Ati inteles, sper, ca pacientii care deja au implante inserate au obligatia de a folosi regulat ESG in scopul reducerii inflamatiei osului care daca nu se reduce produce distrugerea osului din jurul implantului.

 

6. La ce varsta ar trebui sa incep sa folosesc ESG pentru a nu pierde dintii?

 

Este demonstrat stiintific faptul ca dupa 35 ani celulele progenitoare existente in tesuturi trec intr un stadiu de adormire si daca pacientul nu efectueaza proceduri de inducere a trezirii celulelor progenitoare se produc distructii celulare.

 

Din experienta tuturor in jurul acestei varste incep semne care ne obliga la o mai mare atentie si ingrijire a propriului organism. ESG reprezinta un dispozitiv medical care are exact acest rol-induce trezirea celuleor progenitoare existente in osul maxilar si tesuturile inconjuratoare.

 

7. Care este frecventa cu care trebuie sa merg la dentist pentru a preveni pierderea dintilor si interventiile costisitoare?

Trebuie stiut ca fiecare pacient prezinta un propriu risc la recidiva, deja fiind explicat anterior ca din cavitatea bucala nu putem elimina microbii si un anumit grad de inflamatie cronica exista intotdeauna in osul maxilar si in tesuturile inconjuratoare.

 

La prezentarea la dentist, functie de varsta, ocluzia dentara a fiecaruia, numarul de lucrari dentare existente care constituie retentivitati se va scrie un program individualizat pentru sedintele de igienizare profesionala si expuneri la domiciliu la ESG. In medie, am putea spune ca la 12 luni ar trebui intervenit insa acest lucru ramane sa fie personalizat de catre dentistul dumneavoastra.

 

8. Va creste nivelul gingiei dupa tratamentul cu ESG?

Dintele reprezinta o parghie unde inaltimea bratului pasiv (care previne mobilitatea dintelui) reprezinta cheia mentinerii dintilor. In timp, datorita inflamatiei cronice (generate de microbi, ocluzie dentara, retentivitati reprezentate de lucrari sau implanturi) se produce o distrugere a osului din jurul dintilor si al implantelor.

 

Cresterea nivelului osului si al gingiei ar insemna adaus de substanta care nu se poate realiza fara incizie chirurgicala. Din pacate, conform Fiziologiei Umane, prima etapa a vindecarii dupa orice incizie este chiar Retractia Marginilor Plagii care in cazul parghiei reprezentate de dinte ar fi fatala.

Daca despre transformarea in os a diverselor materiale de grefa cercetatorii sunt sceptici deoarece vascularizatia in jurul dintilor este foarte slaba, toata lumea stiintifica insa este de acord ca incizia chirurgicala in jurul dintilor genereaza retractie semnificativa.

 

Drept urmare, noi nu recomandam dentistilor sa ia riscul retractiei osoase si gingivale ci sa adopte o atitudine conservativa fara traumatisme care ar putea retrage gingia. In urma sedintelor ESG se reduce inflamatia cronica din os si se induc fenomene regenerative fara ca nivelul gingiei sa creasca. Daca insa pacientul are mobilitate dentara, aceasta va scadea cu siguranta si astfel scopul mentinerii dintilor naturali va fi atins.

 

9. Pana la ce limite tehnologia ESG da rezultate?

Din experienta noastra, daca un dinte mai este implantat minim 5 mm putem mentine o lunga perioada de timp acel dinte. Insa, trebuie reamintit ca inflamatia cronica exista in mod continuu in osul maxilar din cauza microbilor din cavitatea bucala.

 

Deci mentinerea dintilor cu implantare mica si deja cu mobilitate impune masuri mai drastice de igienizare si o frecventa mai mare a terapiilor ESG. Se  recomanda de asemenea si imobilizarea dintilor cu implantare mica si realizarea unei ocluzii bine echilibrate.

 

10. Cum vedem pe radiografie imbunatatirile dupa tratamentul ESG?

In urma actiunilor anti-inflamatorii si regenerative a ESG osul nu va creste ci maxim va forma papile interdentare mai bine conturate vizibile pe radiografie.

 

De asemenea in urma imbunatatirii metabolismului osos si a reducerii fenomenelor de distrugere osoasa se vor observa pe toata suprafata osului maxilor reducerea spatiilor negre si aparitia unui alb mai intens caracteristic unui metabolism mai bun care permite o mineralizare accelerata.

 

Densitatea osoasa se imbunatateste dar acest lucru nu poate fi demonstrat nici macar de Computerul Tomograf, ci doar de Biopsia osoasa care insa se poate realiza doar dupa parcurgerea formalitatilor legale si etice.

 

11. Trebuie ca pe durata tratamentului ESG sa iau suplimente alimentare sau Calciu?

Pe piata exista numeroase medicamente si suplimente alimentare care si au dovedit eficacitatea in Medicina Generala si Ortopedie, neexistand insa rezultate palpabile in Stomatologie din cauza caracteristicilor genetice si anatomice-circulatorii a masivului facial.

 

Drept urmare, rezultate s-au obtinut doar prin aplicarea locala de diversi agenti cu rol osteogenetic.

Drept urmare, pe parcursul tratamentului cu ESG nu se obliga pacientul sa administreze si alte medicamente sau suplimente alimentare, trebuind precizat ca nu exista interferente in cazul in care pacientul isi administreaza astfel de produse pentru alte afectiuni de Medicina Generala.

 

12. De ce este mai eficient ESG decat o injectarile cu diverse produse obtinute din sangele pacientului?

Deoarece in momentul in care celulele sangvine sau din diverse tesuturi sunt extrase din organism acestea isi pierd calitatile esentiale si, mai grav, se inflameaza imediat foarte mult datorita nerecunoasterii mediului extern.

 

Reinjectarea acestor produse, desi proprii organismului si prelucrate in exterior cu tehnologii performante, nu face decat sa creasca inflamatia cronica din zona in care se reinjecteaza.

 

Prin urmare, reinjectarea cu plasma centrifugata sau celule proprii proliferate in exteriorul organismului genereaza o crestere si mai mare a inflamatiei cronice existente deja la pacientii cu parodontoza. ESG nu se bazeaza pe extragerea celulelor din corp si instrumentarea acestora ci pe trimiterea frecventei dovedita regeneratoare catre celulele progenitoare care exista in os si gingie.

 

Astfel, celulele progenitoare se trezesc si prolifereaza incet fara sa existe riscul cresterii inflamatiei. Aparitia unei armate de celule progenitoare gata sa migreze catre zonele cu afectiuni reprezinta cea mai buna modalitate de tratament dovedita de literatura, mai eficienta decat injectarea de celule stem instrumentate in exteriorul organismului.

 

13. Se poate aplica ESG si pe tesuturi sanatoase?

Avantajul tehnicii ESG consta in faptul ca se adreseaza celulelor progenitoare din tesuturi care au calitatea de a se activa doar daca sunt conditii de distructie existenta.

 

In cazul in care nu exista distructii, celulele progenitoare nu se activeaza si nu exista riscul descris de literatura in cazul injectarii de celule stem sau alte preparate celulare care pot genera modificari tumorale. Asadar ESG se poate folosi ca si preventie, celulele progenitoare reactionand si migrand doar cand deja exista o distructie pe care noi nu o putem decela pe radiografie sau clinic decat cand este prea tarziu.

 

Functie de riscul la recidiva al fiecarui pacient se recomanda « reimprospatarea armatei de celule progenitoare » cat mai des posibil.

 

14. Cum se poate combina ESG cu interventiile chirurgicale?

 

In primul rand, trebuie sa evitam pe cat posibil interventiile chirurgicale in cavitatea bucala, deoarece genereaza retractie a osului si a gingiei. Daca insa, medicul este obligat sa apeleze la interventii chirurgicale, atat traumatismul cat si diversele substante injectate sau grefate dupa diverse manipulari, vor creste imediat inflamatia in zona deja inflamata de catre parodontoza.

 

In reactie, celulele progenitoare din tesuturi vor reactiona pentru a regenera dar vor fi din pacate in numar foarte mic si nu vor reusi sa scada inflamatia existenta. De aceea, optim ar fi sa recomandam ESG macar cu cateva zile inainte de interventia chirurgicala programata si dupa realizarea acesteia pacientul va continua acasa curele cu ESG pentru a reduce inflamatia generata de inserarea oricarui implant sau injectarea oricarui preparat manipulat in afara organismului.

 

15. Cum ajuta ESG la integrarea implanturilor?

Implanturile dentare sunt corpuri straine pentru organism si chiar daca sunt tolerate, in jurul lor nu adera direct os ci exista un strat subtire de proteoglicani din cauza inflamatiei continue a osului din jurul implantului. In afara de acest aspect inflamatoriu continuu, exista inca 2 factori inflamatorii si anume forta ocluzala care se transmite prin intermediul ocluziei dentare si acumularea de alimente si tartru in retentivitatile implantului si a lucrarii protetice.

 

Acesti 3 factori fiind continuu si imposibil de eliminat, ramanerea implantului integrat in os sau pierderea integrarii lui depinde doar de raspunsul inflamatoriu al osului dumneavoastra. De aceea, cum medicamentele antiinflamatorii s-a demonstrat deja ca nu dau rezultate prin administrarea pe termen lung, trebuie sa aplicam local un mecanism antiinflamatoriu bazat pe celulele progenitoare din interiorul osului maxilar. Aceasta noua tehnologie, denumita ESG este obligatorie la toti pacientii care au deja sau urmeaza sa primeasca implante dentare.

 

Modularea raspunsului inflamator osos de catre “armata de celule progenitoare” proprii organismului este modul biologic, fara risc, singurul eficient pentru a lupta cu cei 3 factori descrisi anteriori care actioneaza continuu in directia eliminarii implantului

 

16. La ce ma ajuta trimiterea Radiografiei pentru Analiza Evolutiva a danturii?

Gura fiind un mediu extrem de incarcat de microbi in osul maxilar exista in mod continuu o inflamatie accentuata la nivelul anumitor dinti si de o presiune ocluzala exagerata. Ca rezultat al acestei inflamatii osul se resoarbe si parghia reprezentata de dinte va deveni din ce in ce mai defavorabila.

 

Analiza periodica a radiografiei dentare permite unor dentisti cu experienta sa deceleze chiar din momente precoce aparitia distructiei osoase atat datorita pierderii triangulatiei de la nivelul papilei dentare cat si prin aparitia de filamente “negre” care nu existau pe radiografia anterioara. Drept urmare compararea radiografiilor realizate la fiecare 6-12 luni permite medicului sa recomande interventia prin tratament regenerator ESG imediat ce aceste semne apar pe radiografia pe care ne o trimiteti electronic pentru analiza gratuita.